Početna konferencija u sklopu ESF projekta „Mislimo na njih“ održana je u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, 27. lipnja 2018. godine. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, a kao partneri na ovom projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Početnom konferencijom široj javnosti se predstavilo ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine koje će pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama s područja grada Šibenika i okolice. Konferencija je bila medijski popraćena, a uveličali su je i gosti lokalnih udruga i institucija.

Prisutne je na samom početku pozdravio moderator Vinko Livaković te najavio Paška Rakića, dogradonačelnika grada Šibenika. Dogradonačelnik grada Šibenika obratio se svim prisutnima te izrazio zadovoljstvo ovim projektom i čestitao Gradskom društvu Crvenog križa Šibenik na dodijeljenim sredstvima. Tonka Mikulandra – ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Šibenik i Franka Terzanović – voditeljica projekta predstavile su djelovanje Gradskog društva Crvenog križa Šibenik i naglasile značaj projekta za nositelja kao i za zajednicu obuhvaćenu njime. Suradnici iz Udruge mladih „Mladi u EU“, uz kratku Power Point prezentaciju, ukratko su predstavili samu strukturu i provedbu projekta. Na konferenciji su bili nazočni i predstavnici sredstava javnog priopćavanja (novinari) kojima je odgovoreno na sva postavljena pitanja. Po završetku konferencije svi prisutni su bili pozvani na osvježenje.

Ovim putem Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik još jednom zahvaljuje Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na prepoznavanju važnosti ovakvog projekta na području Šibenika i okolice, Europskoj uniji na dodijeljenim sredstvima, kao i svim partnerima i sudionicima projekta i početne konferencije, te izražava želju i otvorenost prema budućim suradnjama.

CK ESF