U srijedu (28.10.) i četvrtak (29.10.) održana je radionica mekih vještina “Izrazi se” za nezaposlene osobe s područja grada Knina. Radionica se održala na adresi Drniška 2b u prostoru Ekološko-informativnog centra Krka. Zahvaljujući sunčanu i ugodnu vremenu dio radionice je održan na otvorenom ispred našeg centra. Malo se lakše disalo. 🙂

Sa nezaposlenima se radilo na njihovim komunikacijskim, prezentacijskim i pregovaračkim vještinama koje su važne u modernom poslovnom okruženju. Kombiniralo se prezentiranje, primjeri iz prakse i iskustva samih učesnika radionica. Razgovaralo se, učilo i razmjenjivalo iskustvo u ugodnom okruženju i društvu.

Nezaposlenima smo nastojali pokazati kako izraditi dobar CV. Kakvo treba biti motivacijsko pismo. Kako se istaknuti iz gomile. Kako se pripremiti za razgovor za posao. Kako komunicirati sa poslodavcima, kolegama, klijentima. Zajedno smo nastojali otkriti kakvo je njihovo umijeće prenošenja poruke i kako ga poboljšati. Koji su izazovi pregovaranja u poslovnom okruženju. Govorilo se o tome kako je volontiranje korisno za zapošljavanje.

Svi učesnici radionice i ostali nezaposleni mogu i dalje dobiti kontinuiranu podršku u vezi sa traženjem posla, zapošljavanjem i samozapošljavanjem kroz savjetovanje, mentoriranje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge „Krka“ Knin.

Cilj radionica je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt “Ekološko-informativni centar” provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge “Krka” Knin.

Ekoloski informativni centar memorandum - NOVO MINISTARSTVO Ekolosko informativni centar memorandum 2