U subotu 29. kolovoza 2015. održana je ekološka akcija čišćenja okoliša i dječjeg igrališta. Akciji se je odazvalo desetak volontera koji su pokupili smeće te pokosili dio zelene površine uz samo igralište.

Cilj akcije, uz želju da ovaj prostor bude što ljepši, bio je i probuditi svijest građana da čuvaju ovaj prostor jer je to imovina svih nas, ali i upozoriti na zapuštena i devastirana dječja igrališta koja predstavljaju potencijalnu opasnost za djecu i okolinu.

Akcija se provodi u više faza. U prvoj fazi napravljene su pripremne radnje; odrezane su uvele stabljike, pokosila se trava, čistio se okoliš od pijeska i lišća. Odrezano bilje zajedno sa suhim lišće i otpadom sakupilo se i odnijelo u kontejnere predviđene za to.  Nakon toga izravnao se teren kako bi se mogao pripremiti za sadnju ukrasnih biljaka. Također, metalna ograda je očišćena od hrđe te je premazana temeljnom bojom.

 U drugoj i trećoj fazi akcije obojat će se klupe i ograde te će se zasaditi ukrasno bilje. Potrebni materijal za provođenje akcije, kao i samo financiranje iste, omogućila je Zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita. Akcija se provodi na području grada Šibenika, na dječjem igralištu osnovne škole „Tin Ujević“. U sklopu akcije, održan je info pult na glavnom gradskom trgu u Šibeniku (ispred kazališta) putem kojeg se informiralo građane o građanskoj akciji „Pokrenimo zajednicu“.