Info zona

 

Od 25.-28. siječnja u prostorijama Info zone u Splitu, održan je trening osposobljavanja u području informiranja i savjetovanja mladih.

Treningu je prisustvovao i djelatnik udruge mladih „Mladi u EU“, koji u udruzi obnaša dužnost voditelja Info-centra za mlade.

Tijekom četverodnevnog treninga, sudionici su upoznati sa strukturom organiziranog informiranja mladih, s načelima Povelje o informiranju mladih, zatim koje su to vještine i sustav vrijednosti koje djelatnik koji informira mlade treba imati.

Osim teoretskog dijela , trening  se sastojao i od praktičnog dijela , odnosno rada u grupama, putem kojeg su simulirali stvarne, životne situacije na koje mogu naići kao djelatnici info-centara za mlade, te koja optimalna rješenja mogu poduzeti u tim situacijama.

Posebna pozornost usmjerena je na to kako bi prostorno trebao izgledati info-centar i koje bi sve sadržaje isti trebao nuditi mladima. Dane su smjernice u kojim situacijama bi voditelji info-centara trebali identificirati da li je problem koji im netko iznese nije u njihovoj nadležnosti te kako stranke preusmjeriti na druge institucije.

Trening je omogućio i razmjenu kontakata, odnosno umrežavanje organizacija mladih i za mlade koje se bave informiranjem s ostalim dionicima u društvu.