Ured za udruge u suradnji s predstavnicima EGSO-a iz reda civilnoga društva organizirao savjetodavni sastanak kako bi organizacije civilnoga društva obavijestili o ovom važnom procesu i temi te kako bi dobili povratne informacije koje mogu biti korisne članovima radne grupe EGSO-a pri izradi mišljenja.

Održivi razvoj

Zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vesna Lendić Kasalo pojasnila je cilj i koncept savjetodavnog sastanka, a gospođa Lidijom Pavić-Rogošić (ODRAZ), predstavnica EGSO-a i članica radne grupe za izradu mišljenja, predstavila Europski gospodarski i socijalni odbor, s posebnim naglaskom na proces izrade i glavne značajke mišljenja Agenda 2030. Predstavnici i predstavnice organizacija civilnog društva i mreža koje se bave održivim razvojem doprinjeli su procesu izrade dokumenta svojim sugestijama i komentarima.

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) je savjetodavno tijelo Europske unije, osnovano 1957. godine Rimskim ugovorima, koje daje stručne savjete glavnim EU institucijama (Europskoj komisiji, Vijeću i Europskom parlamentu). Na europskoj razini zastupa interese različitih gospodarskih i socijalnih interesnih skupina i smatra se mostom između institucija EU-a i civilnoga društva.

Više informacija o radu Europskog i gospodarskog socijalnog odbora dostupno na mrežnim stranicama  Ureda za udruge , a više informacija o temi Globalni ciljevi održivog razvoja dostupno je ovdje.