Od 18. do 27.svibnja Udruga mladih „Mladi u EU“ ugostila je mlade iz Španjolske, Italije, Grčke i Hrvatske, kako bi zajednički sudjelovali u aktivnostima projekta „Zajedno smo jači“ s temom socijalnog poduzetništva. Projekt je obuhvaćao nezaposlene mlade osobe u dobi od 18 do 30 godina sa područja malih gradova, ruralnih područja, malih otoka.

Sudionici su se upoznali sa osnovnim pojmovima socijalnog poduzetništva, kako se radi poslovni plan te radeći u grupama razvijali svoje poslovne ideje.

Dio aktivnosti projekta provodio se u prostoru Informacijskog centra Europa Direkt Šibenik, a dio u prostoru „narančaste zgrade“ na Banju. Projekt se sastojao od brojnih aktivnosti kao što su: edukacije, izleti i neformalne radionice koje su sudionicima pomogle unaprijediti osobni, društveni i profesionalni razvoj te pridonijeti stjecanju novih vještina i kompetencija.

Kroz  radionice, diskusije i druženja, mladi su upoznali jedni druge te spoznali sličnosti i razlike s kojima se mladi bez posla susreću u tim državama.

Ovim projektom nastojalo se doprinijeti smanjenju nezaposlenosti mladih na području EU te razvijati svijest mladih o različitim kulturama i  mogućnostima međunarodnih suradnji.

Fotogalerija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.872485839498379.1073741829.385597098187258&type=3

 

Radionice:

Marketing plan

Measuring social performance

Plan Positioning

Social entrepreneurship

 

 

images                            Clipboard01