U Kninu 06.06.2019 održan je partnerski sastanak u sklopu projekta „ Podrškom do zajedništva“. Navedeni projekt udruga za obrazovanje i znanost „Scientia populo“ provodi u partnerstvu s hrvatskim zavodom za zapošljavanje te centrom za socijalnu skrb Knin.

Na sastanku je zaključeno da je ovaj projekt iznimno važan svim sudionicima, počevši od nositelja projekta, preko zaposlenih žena kojima je pružena mogućnost rada i svojevrsnog druženja u vrijeme kada su klasificirane kao nepotrebna radna snaga iako su baš one kvalitetna radna snaga s dugim radnim iskustvom, pa sve do korisnika. Korisnicima je ovakav projekt posebno važan jer starost često zna donijeti usamljenost, tugu i nezadovoljstvo svojim životom unatoč svemu dobrom iz prošlosti. Spajanjem ove dvije ranjive skupine, nositelji svih projekata u sklopu programa Zaželi lokalnim zajednicama daje osjećaj veće vrijednosti, zajedništva, podrške i razumijevanja što je u suvremenom svijetu nešto za čim svaka osoba žudi.

Sccientia-populo-Knin

hzz