Dana 26.11.2015. u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, održan je okrugli stol „Mladi u riziku – pojavnost, oblici podrške i pomoći u zajednici“. Ovaj okrugli stol održan je u sklopu projekta „Lokalne mreže podrške mladima u riziku- osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni“.

Nositelj navedenog projekta je udruga MoSt iz Splita, a partneri su: Udruga mladih „Mladi u EU“, Grad Split te Zavod za javno zdravstvo Zadar.
Projekt je temeljen na rezultatima istraživanja koja govore o visokoj stopi nezaposlenosti mladih i kriminaliteta maloljetnika, a za cilj ima širenje punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici u cilju osnaživanja, educiranja i razvijanja kompetencija koje im olakšavaju pristup tržištu rada.

Ovom okruglom stolu odazvali su se i brojni dionici i uvaženi gosti relevantnih institucija poput Caritasa biskupije Šibenik, Crvenog križa, Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Savjeta mladih Šibensko- kninske županije, Zatvora u Šibeniku, te predstavnici ostalih institucija, ali i pojedinci koji su pozvani da govore o ovoj tematici, a koji iza sebe imaju bogato iskustvo u radu s ciljanom skupinom samog projekta.

Događanje je proteklo u iznimno konstruktivnom ozračju te su definirani alati kojima će se pokušati popraviti postojeće stanje u društvu.
Sudionici su iznijeli nužnost međusobnog kooperativnog djelovanja i umrežavanja te je istaknuta potreba za nastavkom praćenja i konačnom evaluacijom postignuća ovoga projekta.