Dana 10. siječnja 2023. godine, na frekventnom mjestu u Šibeniku održan je info pult s ciljem promoviranja akreditiranog Erasmus+ Programa KA151-YOU. Info pult organizirala je udruga mladih “Mladi u Europskoj uniji” u suradnji s partnerima “Noi@Europe”, “Poraka Nova”, “Institute Perspectives” i “Euroaccion Murcia”.

Na info pultu su bili postavljeni svi informativni materijali, letci te brošure kao glavni rezultat projekta. Organiziran je kao interaktivna platforma putem koje su mladi i ostali građani dobili sveobuhvatne informacije i odgovore na pitanja o  provedenim aktivnostima, te općenito o Erasmus + Programima razmjene mladih.

Info pult proveli su članovi udruge “Mladi u Europskoj uniji” kako bi odgovarali na pitanja mladih i pružili im dodatne informacije o provedenom projektu. Njegov cilj je bio povećati vidljivosti i promidžbu projekta, kao i širenje ostvarenih rezultata i učinka na lokalnu zajednicu.

Info pult je privukao veliki broj mladih, koji su iskazali veliki interes za programe razmjene mladih. Sudionici su postavljali pitanja, izražavali svoje interese i ambicije te su dobili konkretne informacije o projektu. Šira javnost informirana je o provedi projekta i svim dobrobitima koje on donosi mladim osobama, ali i čitavoj lokalnoj zajednici.

Brošura koju su izradili sudionici dostupna je na sljedećem linku.