Udruga mladih „Mladi u EU“ u suradnji s  Udrugom za demokratsko društvo,  17.12.2014. u vremenu od 09:00 do 11:00 sati održala je info pult na glavnom gradskom trgu u Šibeniku (pored Kazališta) putem kojeg je građane informirala o zaštiti potrošača, okoliša, zdravlja i sigurnosti hrane.

U vremenu od 09:00 do 11:00 sati građani su informirani o pravima zaštite potrošača, okoliša, zdravlja i sigurnosti hrane  koja se provode u Europskoj Uniji. Riječ je o područjima koja se na najizravniji način tiču osobnog i društvenog života građana EU.

Ova aktivnost provodi se u sklopu projekta “Podizanje svijesti o pravima i obvezama povezanim s EU građanstvom na specifičnim područjima EU politika“ , a to su zaštita potrošača, okoliša i zdravlja, te sigurnosti hrane.

Cilj projekta je doprinos jačanju dijaloga na specifičnim područjima EU politika. Kako se radi o područjima s kojima se građani izravno i svakodnevno susreću, od osobitog su interesa za javne politike – nacionalne i europske. Stoga je potrebno što aktivnije uključiti građane, prvenstveno osvijestiti ih da se radi o odlukama, politikama koje će utjecati na njihov život te ih je potrebno informirati kako bi odgovorno i aktivno sudjelovali u donošenju odluka.

Kako bi informacije došle do što većeg broja građana, u okviru projekta oformljena je mini-redakcija te je pripremljena  edukativna brošura temeljena na pitanjima građana. U skladu s tim organiziran je info pult u gradu Šibeniku  te će se nastaviti organizirati u još 15-tak gradova diljem Hrvatske.

Info pultu se odazvao veliki broj građana grada Šibenika koji su pokazali zanimanje za projekt i promotivne materijale.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Europske unije kroz program IPA INFO 2012. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Međufinanciranje projekta osigurala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Projekt provodi Udruga za demokratsko društvo iz Zagreba.