Omladinski košarkaški klub „Dražen Petrović“ je u sklopu projekta „Košarka za sve!“ održao peti od planiranih šest info pultova. Info pult je postavljen 14.10.2020. s početkom u 9:00, na Baldekinu, pored spomenika košarkaškom velikanu Draženu Petroviću.

Na ovaj način, svi zainteresirani građani/roditelji/djeca, mogli su dobiti informacije (neposrednim kontaktom ili putem promotivnih materijala koji su im podijeljeni) o mogućnostima sudjelovanja u projektnim aktivnostima.

Kroz projekt „Košarka za sve!“, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, omogućeno je bavljenje košarkom djeci i mladima u nepovoljnom položaju s područja Šibensko – kninske županije. U njega se mogu uključiti djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu, zatim djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s jednim roditeljem te djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece Sve aktivnosti su besplatne, a odvijaju se uz stručno vođenje, koordinaciju i nadzor kompetentnih trenera.

Tajnik kluba, gosp. Josip Milaković prezadovoljan je odazivom djece budući da je već odavno prebačen broj od 80 sudionika, kako je prvotno bilo najavljeno, no tu se neće stati te poručuje da su još uvijek svi koji su se voljni uključiti i više nego dobrodošli.

Sport, pa tako i košarka, je ljudskoj prirodi “prirođena” aktivnost. On budi jak interes i ima snažnu privlačnost. Sport je izvanredno odgojno sredstvo te omogućava djeci da razvijaju svoje humane kvalitete i promiče autentične ljudske vrijednosti. Zdrava, okretna, spretna i vješta djeca mogu se lakše “nositi” sa svim nedaćama i teškoćama života te mogu lakše obavljati svoje radne i društvene zadaće. Također, druženje s vršnjacima i socijalizacija samo su dodatni benefiti koje ovaj projekt donosi, ističu iz Kluba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost omladinskog košarkaškog kluba „Dražen Petrović“ Šibenik

petrovic clanci