U prostorijama Ekološke udruge „Krka“ u Kninu 28.01.2014. s početkom u 11,00 sati Udruga mladih „Mladi u EU“ organizirala je biznis cafe pod nazivom „Motivacijom do poduzetništva“ za nezaposlene mlade u dobi od 18 do 30 godina sa područja grada Knina.

Izlagač biznis cafea bio je predstavnik udruge mladih „Mladi u EU“ Vinko Livaković, koji je mladima predstavio društveno i zeleno poduzetništvo. Zeleno poduzetništvo karakteristično je po tome što svoje poslovanje zasniva na prijateljskom odnosu prema okolišu, prirodi i njezinoj ukupnoj biološkoj raznolikosti. Za razliku od drugih vrsta poduzetništva, socijalno poduzetništvo nije primarno usmjereno ka stvaranju profita nego pomoći najsiromašnijima i najpotlačenijima u društvu. Također nakon biznis cafe-a mladima su podijeljene brošure na temu zelenog i društvenog poduzetništva.

Biznis cafe provodi se u sklopu projekta „Zajedno do poduzetništva“ kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt provodi Udruga mladih „Mladi u EU“  u partnerskoj suradnji sa Ekološkom udrugom „Krka“ Knin i CEDRA iz Splita.

Glavni cilj projekta je osposobiti mlade za poduzetničke pothvate i samozapošljavanje te javno zagovarati zeleno i društveno poduzetništvo među mladima.

 

 

rad na otvorenom.mala_