Udruga za znanost i obrazovanje „Scientia populo“ provodi projekt „Osposobljavanjem za bolje sutra“ s partnerima Gradom Knin te Ligom protiv raka Grada Drniša.

Očekivani rezultati projekta:

  • Provedeno osposobljavanje pripadnika ciljane skupine kroz stručne programe koji su u skladu s potrebama tržišta rada, čime se omogućuje lakše zaposlenje za 25 dugotrajno nezaposlenih osoba.
  • Provedene 3 radionice koje imaju za cilj jačanje mekih vještina marginaliziranih osoba, čime će se postići veća konkurentnost na tržištu rada i olakšati proces pronalaska zaposlenja
  • Educirano 8 stručnjaka koji rade s pripadnicima marginaliziranih skupina čime će se povećati kvaliteta pružanje usluga usmjerenih dugotrajno nezaposlenim osobama.

Glavni cilj ovog projekta je utjecati na lakše zaposlenje marginaliziranih skupina i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Projekt ‘Osposobljavanjem za bolje sutra’ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a cilj projekta je povećati stručna znanja i osnažiti meke vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge za obrazovanje i znanost „Scientia populo“

Scientia populo Osposobljavanjem za bolje sutra