Ako želite steći potrebne vještine za zapošljavanje, razvoj karijere ili zadržavanje radnog mjesta možete iskoristiti Vaučere za obrazovanje HZZ-a. Detaljnije informacije o mjeri, načinu korištenja vaučera i programima osposobljavanja možete pronaći na mrežnoj stranici (https://vauceri.hzz.hr/) te provjeriti dostupnost programa osposobljavanja i u Šibensko-kninskoj županiji. 

Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života. Ne mogu ih koristiti đaci, studenti i umirovljenici. Korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer za obrazovanje financiran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Jedna od obrazovanih ustanova na kojoj možete iskoristiti vaučere za obrazovanje HZZ-a je i Pučko otvoreno učilište Knin koje ima 7 programa obrazovanja:

• Asistent/Asistentica za upravljanje projektima

• Knjigovođa/Knjigovotkinja

• Primjena aplikacijskog softvera u knjigovodstvu

• Internetski marketing i brendiranje

• Društveno odgovorno poslovanje

• Gospodarenje otpadom

• Klijentski operacijski sustav

Korištene informacije sa mrežnih stranica POU Knin i HZZ-a gdje možete pronaći i detaljnije informacije.

Kako do vaučera?

§ Registrirajte se na aplikaciji Moj vaučer (morate biti korisnik sustava e-Građanin)

§ Pregledajte katalog vještina i obrazovnih programa, razmislite i odaberite obrazovni program po Vašoj mjeri i mogućnostima – KATALOG;

§ Zatražite podršku savjetnika HZZ-a kroz aplikaciju Moj vaučer, u CISOK centru ili u područnom uredu HZZ-a;

§ Kontaktirajte odabranog pružatelja obrazovanja i zatražite ponudu koja se obavezno prilaže prilikom podnošenja zahtjeva;

§ Pripremite svoj životopis ispunjavanjem priloženog obrasca;

§ Podnesite zahtjev putem aplikacije – UPUTE.

Detaljnije o mjeri HZZ-a, o samoj proceduri, predaji Zahtjeva i ostalim uvjetima koje treba poduzeti možete pročitati OVDJE.

Ako budete imali bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebali savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

• email – ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hrkutlaca.maja@gmail.commarija.ujakovic@eu-kka-knin.hr

• telefon – 022 664 608

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge “Krka” Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi “Info@taxi” možemo i mi do Vas.

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt “Ekološko-informativni centar” provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge “Krka” Knin.