Jedna od mjera koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje je i “Obrazovanje nezaposlenih i ostalih tražitelja zaposlenja”. Kroz obrazovanje nezaposlene osobe stječu dodatne kompetencije za tržište rada koje će im omogućiti brže zapošljavanje. Zaposlenim osobama obrazovanje može pomoći zadržati postojeće zaposlenje ili povećati razinu stručnosti i konkurentnosti te omogućiti promjenu u karijeri.

Korisnicima HZZ pokriva troškove obrazovnih ustanova (uključujući zaštitnu opremu i udžbenike) te troškove liječničkog, sanitarnog pregleda i ostalih zdravstvenih testova. Nezaposlenim osobama u evidenciji HZZ-a plaćaju i putni troškovi te novčana pomoć. Obrazovanje se provodi u obrazovnim ustanovama kroz program koji je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Uvjet za korištenje mjere je prijava u evidenciju HZZ-a u statusu NEZAPOSLENE OSOBE ili statusu OSTALI TRAŽITELJI ZAPOSLENJA. Nužno je redovito pohađati nastavu i aktivno sudjelovati. Po završetku obrazovanja nezaposlene osobe su dužne prihvatiti ponuđeno zaposlenje.

U Kninu i Šibeniku trenutno su u ponudi obrazovni programi za sljedeća zanimanja: zavarivač/ica TIG postupkom, operater/ka na CNC stroju, periodička izobrazba vozača – KOD 95, vozač/ica CE kategorije, vozač/ica D kategorije, priprematelj/ica pizze, pomoćni/a kuhar/ica, engleski jezik za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića A1 i A2, njemački jezik za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića A1 i A2, talijanski jezik za rad u djelatnosti smještaja i usluživanja hrane i pića A1 i A2, oglašavanje putem interneta, ECDL operater/ka.

Možda nađete nešto zanimljivo za razvoj i promjenu Vaše karijere

Više informacija na: https://mjere.hr/katalog-mjera/potpora-obrazovanje-nezaposlenih-trazitelji-zaposlenja/

Ako budete imali bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebali savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge “Krka” Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi “Info@taxi” možemo i mi do Vas.

Sve aktivnosti provode se u skladu sa epidemiološkim preporukama vezanim uz epidemiju virusa SARS-CoV-2.

Korištene informacije sa mrežnih stranica HZZ-a

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt “Ekološko-informativni centar” provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge “Krka” Knin.