preuzmi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera Udruga mladih „Mladi u EU“ organizira info pult 02.12.2015. godine u vremenu od 11,00 do 12:30 sati ispred šibenskog kazališta.

Na info pultu će volonteri Udruge dijeliti info materijale na temu volontiranja, približiti građanima dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo te ih upoznati s mogućnostima volontiranja na području grada Šibenika.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učini vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Info pult se održava u sklopu projekta „Razvojem volonterstva do razvoja OCD-a“ kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u gradu Šibeniku i gradu Drnišu. A koji ima za cilj potaknuti razvoj te promovirati volonterstvo. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.