Projekt „Pomozi mi danas za bolje sutra“ Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ provodi u partnerstvu s udrugom osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ iz Knina.

Voditelj projekta je u proteklom mjesecu obišao sve korisnike osobne asistencije. Kućni posjeti, obilasci korisnika osobne asistencije provode se u svrhu nadzora provođenja osobne asistencije te zadovoljstva korisnika istom. Mjesec je protekao u redovitim obilascima korisnika osobne asistencije u njihovim domovima i razgovoru s njima i njihovim članovima obitelji. Ujedno, proveli su se i sastanci sa osobnim asistentima unutar udruge kako bi se projekt nesmetano nastavio odvijati.

Projektne aktivnosti povećale su samopouzdanje i samostalniji život korisnika te uvelike smanjenu potrebu za članovima obitelji. Usluga osobne asistencije doprinosi kvalitetnom zadovoljavanju potreba osobe kojoj se pomaže, a prvenstveno zbog činjenice da osoba kojoj se pomaže samostalno odlučuje o sadržaju posla i načinu na koji asistent obavlja posao. Sve ovo za osobe s najtežim stupnjem invaliditeta znači veću mogućnost odlučivanja o vlastitom životu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge mladih „Mladi u Europskoj uniji“.

Pomozi mi danas za bolje sutra - MemorandumPomozi mi danas za bolje sutra - Memorandum 2