Još od 2008. Europski parlament i Zaklada međunarodne nagrade „Karlo Veliki” iz Aachena svake godine pozivaju mlade osobe iz svih država članica EU-a da prijave projekte koje vode mladi i koji su namijenjeni mladima koji aktivno sudjeluju u razvoju Europe.

Ovim povodom pozivamo sve zainteresirane mlade osobe da prijave svoje projekte do 30 siječnja 2017. Ako imate između 16 i 30 godina i želite pokrenuti projekt s europskom dimenzijom, ne ustručavajte se prijaviti na natječaj ‘Karlo Veliki’. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative. Projekti se mogu prijaviti pojedinačno ili, po mogućnosti, u skupini. Njima bi se trebalo promicati razumijevanje na europskoj i međunarodnoj razini, poticati stvaranje zajedničkog osjećaja europskog identiteta i integracije te bi ti projekti trebali služiti kao uzor mladima u Europi i nuditi konkretne primjere suživota Europljana u jednoj zajednici.

Za više informacija posjetite: http://www.charlemagneyouthprize.eu/hr/introduction.html