Što su meke vještine?

Meke vještine su one koje ti omogućuju da se uklopiš u radnu sredinu. One su način na koji radiš i kako se odnosiš prema drugima, drugim riječima, ljudske vještine. One uključuju tvoju osobnost, stav, fleksibilnost, motivaciju i manire. Meke vještine su tako važne da su čest razlog poslodavcu pri odlučivanju da li da zadrži ili promakne zaposlenika.

Meke vještine su drugačije od tvrdih vještina (poznatih i kao tehničke vještine), koje su direktno presudne za posao za koji se natječeš. One su često lakše mjerljive i lakše za naučiti od mekih vještina. Tvrda vještina za stolara, na primjer, može biti rukovanje električnom pilom ili korištenje kvadratnih okvira. Meka vještina u slučaju stolara bilo bi učinkovito komuniciranje sa kolegama i klijentima.

Neovisno za koji posao se natječeš potrebne su ti neke meke vještine. Da biste uspjeli na poslu morate se dobro slagati sa svim ljudima sa kojima surađujete, uključivši menadžere, suradnike, klijente, dobavljače, kupce i sa bilo kim drugim s kim komunicirate dok ste na poslu. Poslodavci žele zaposlenike koji su u stanju učinkovito komunicirati sa drugima. Ove vještine je teško naučiti, dakle, poslodavci žele znati da kandidati već imaju neke meke vještine da bi bili uspješni.

Dole je naveden popis najvažnijih mekih vještina koje poslodavci traže. Popis uključuje grupe srodnih mekih vještina koje poslodavci nastoje tražiti u prijavi za posao. Razvijte ove vještine i naglasite ih u prijavi za posao, životopisu, pismu namjere i tokom intervjua. Pokazujući ispitivaču da imate vještine koje tvrtka traži pomoći će vam da se zaposlite.

Komunikacija

Koliko dobro komuniciraš? Vještina komunikacije je važna u gotovo svakom poslu. Vjerojatno ćete morati komunicirati sa ljudima na poslu, bilo da su klijenti, kupci, kolege, poslodavci ili dobavljači. Morat ćete biti u stanju govoriti jasno i pristojno u osobnom kontaktu, telefonom i u pisanom obliku. Vjerojatno ćete morati biti i dobar slušatelj. Poslodavci žele zaposlenike koji, ne samo da mogu prenijeti svoje ideje, već suosjećajno i s pažnjom slušaju i druge. Slušanje je osobito važna vještina u poslovima uslužnih djelatnosti.

Kritičko mišljenje

Nevažno o kojem poslu se radi, poslodavci žele kandidate koji mogu analizirati situacije i donositi odluke na osnovu informacija. Bilo da radite sa podatcima, učite učenike ili popravljate sistem kućnog grijanja, morate biti u stanju razumjeti probleme, misliti kritički i doći do rješenja. Vještine vezane za kritičko mišljenje uključuju kreativnost, fleksibilnost i znatiželju.

Vodstvo

Iako svaki natječaj za posao nije za vodeću ulogu, većina poslodavaca će htjeti znati da imate sposobnost donošenja odluka u kriznim situacijama, te da možete vladati situacijom i ljudima. Sposobnost da se izdignete u teškim situacijama i pomognete ih riješiti je nešto šta poslodavci traže kod perspektivnih zaposlenika. Ako se natječete za posao koji pruža potencijal za napredovanje, poslodavac će htjeti znati da imate ono potrebno da postanete vođa. Ostale vještine vezane za vodstvo su sposobnost rješavanja problema i konflikata između ljudi, te donošenje izvršnih odluka.

Pozitivan stav

Poslodavci uvijek traže osobe koje će unijeti pozitivan stav u radnu sredinu. Žele zaposlenike koji će se odnositi srdačno prema drugima, željne posla i općenito ugodne za biti sa njima. Posebno je važno biti sposoban održavati pozitivu ako radite brzim tempom u vrlo stresnom radnom okruženju.

Timski rad

Poslodavci traže kandidata za posao koji može dobro raditi sa drugima. Hoćete li odrađivati puno timskih projekata ili ćete jednostavno sudjelovati u nekoliko uredskih sastanaka, morate biti u stanju učinkovito raditi sa ljudima oko sebe. Morate biti sposobni raditi sa drugima čak i ako se ne vidite uvijek oči u oči. Neke od vještina vezane za timski rad uključuju sposobnost pregovaranja sa drugima, te prepoznavanje i cijenjenje raznolikosti unutar tima. Druga vezana vještina je sposobnost prihvaćanja i primjene povratnih informacija od drugih.

Radna etika

Poslodavci traže kandidate sa jakom radnom etikom. Takve osobe dolaze na posao na vrijeme, izvršavaju zadatke u zadanom roku, te su usredotočeni i organizirani. Oni su sposobni u potpunosti iskoristiti svoje vrijeme i završiti posao. Mogu raditi neovisno, ali kao ljudi sa jakom radnom etikom, mogu slijediti upute. Teško je podučiti jakoj radnoj etici pa će poslodavcima biti drago ako je možete prikazati u svojoj prijavi za posao.

Još mekih vještina

Tu je još mekih vještina za životopis, pismo namjere, prijavu za posao i intervjue. Tražene vještine će varirati ovisno o natječaju za posao.

NE ZABORAVIMO

UKLJUČI VAŽNE VJEŠTINE U SVOJ ŽIVOTOPIS

Uključi termine najbliže poslu u životopis, naročito kod opisa radnog iskustva.

NAGLASI VJEŠTINE U PISMU NAMJERE

Možete uključiti meke vještine u pismo namjere. Uključi jednu ili dvije ovdje spomenute vještine i predoči određene primjere kada si upotrijebio te vještine u poslu.

KORISTI RIJEČI VJEŠTINA TOKOM RAZGOVORA ZA POSAO

Ove riječi možeš koristiti tokom intervjua. Tjekom intervjua Imaj na umu najvažnije vještine navedene ovdje i budi spreman navesti primjere kako si ih koristio. Svaki posao će zahtjevati različite vještine i iskustva, pa pažljivo pročitaj opis posla i usredotoči se na vještine koje je naveo i koje bi trebao poslodavac.

Ako budete imali bilo kakvih nedoumica, pitanja ili trebali savjet i pomoć obratite nam se na neki od naših kontakta:

Za savjetovanje i informiranje na raspolaganju su nam digitalni komunikacijski kanali, a možemo dogovoriti i savjetovanje i informiranje u prostorijama Ekološke udruge “Krka” Knin ovisno o vašim preferencijama i epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo. Zahvaljujući usluzi “Info@taxi” možemo i mi do Vas.

Sve aktivnosti provode se u skladu sa epidemiološkim preporukama vezanim uz epidemiju virusa SARS-CoV-2.

Cilj aktivnosti je osnaživanje nezaposlenih, njihova priprema za tržište rada i povećanje njihove zapošljivosti. Projekt “Ekološko-informativni centar” provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u sklopu poziva Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge “Krka” Knin.