Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU te u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama i u 2020. godini nastavlja s provedbom besplatnih radionica namijenjenih udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, koje uopće nemaju ili imaju malo iskustva u području upravljanja projektnim ciklusom, procjenom potreba u lokalnoj zajednici, osiguravanjem kvalitetne provedbe projekata, menadžmentom volontera i drugim relevantnim temama.

Cilj je ovih radionica upoznati sudionike s osnovnim pojmovima vezanima uz teme korisne prilikom osmišljavanja projektnih prijedloga, s osobitim naglaskom na mogućnosti prijava na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 

Teme radionica:

 

Upravljanje projektnim ciklusom i procjena potreba u lokalnoj zajednici (dvodnevna radionica);

Upravljanje volonterima (dvodnevna radionica);

Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja;

Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora;

Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva;

Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama;

Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva;

Kako izraditi strateški I operativni plan organizacije civilnoga društva?

Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnog društva u zajednici;

Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva.

Jednodnevne i dvodnevne radionice održavat će se od siječnja do prosinca 2020. godine u četiri hrvatske regije – Sjeverna i sjeverozapadna Hrvatska (Zagreb, Čakovec – mjesto održavanja bit će objavljeno uz prijavni obrazac), Istočna Hrvatska (Osijek), Jugozapadna Hrvatska (Rijeka) te Južna Hrvatska (Split).

Pozivamo zainteresirane udruge i druge potencijalne prijavitelje da se prijave za sudjelovanje na radionicama. Detaljima o svakoj radionici, datumima održavanja i prijavnim obrascima za sudjelovanje bit će moguće pristupiti na ovom linku.

Raspored radionica pronađite ovdje.

Izvor: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/