Screenshot_1

Na kninskoj tvrđavi 07.11.2018. godine je održana početna konferencija projekta “Osposobljavanjem za bolje sutra”. Nositelj projekta vrijednog gotovo 1,2 milijuna kuna je udruga Scientia Populo, a partneri su Grad Knin i Liga protiv raka Drniš.

Projektom koji s gotovo milijun kuna sufinancira EU povećat će se mogućnost zapošljavanja 25 marginaliziranih osoba kroz jačanje stručnih znanja putem programa osposobljavanja i razvoja mekih vještina. Uz to omogućit će im se pružanje usluge mentorstva u Kninu i Drnišu čime će se dodatno ojačati njihova pozicija na tržištu rada.

Zanimljivo je da će se 15 korisnika obučiti za menadžere hrane i pića, kuhare i specijaliste za catering i konobare, a sve pod motom “Knin = gastro destinacija”,

Odabrani programi osposobljavanja su predstavljeni u restoranu na kninskoj tvrđavi čija kuhinja je potpuno renovirana i opremljena, a što je ujedno prvi provedeni projekt u okviru Intervencijskog plana Grada Knina financiranoga od EU.

Programi osposobljavanja su predstavljeni u suradnji sa studentima Studija gastronomije Visoke škole Aspira iz Splita pod voditeljstvom mentora Chiefa Antona Niševića i voditelja praktične nastave Tončija Drlje kroz pripremu jela tipičnih za kninsko područje i s izvornim namirnicama iz ovoga kraja, a sve u namjeri da se obogati i prezentira gastronomska ponuda grada i potakne razvoj Knina kao poželjne gastro turističke destinacije.

Udruga Scientia populo poziva Vas da se infomirate o projektu osobnim dolaskom na adresu Jerkovićev put 8 22300 Knin, telefonskim pozivom na broj +385 (92) 274 23 84 ili upitom na mail: info@scientiapopulo.hr

 

Screenshot_3

Screenshot_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot_4