U četvrtak, 28.siječnja 2016.g., s početkom u 11h, u prostorijama Hrvatske Gospodarske komore u Kninu, održano je predavanje pod nazivom „Društveno/socijalno poduzetništvo“. Predavanje je jedna u nizu aktivnosti u sklopu projekta „TOČKA-Info centar za mlade“.

Predsjednik Udruge mladih „Mladi u EU“,  Martin Mrša, sve prisutne je upoznao s terminima zeleno, socijalno/društveno poduzetništvo, zadruga i koje je sve korake potrebno poduzeti prilikom realiziranja takve vrste poduzetničke inicijative.

Socijalni poduzetnik mora biti inovativan i samouvjeren te razumno preuzimati rizik, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete življenja. Naveo je nekoliko uspješnih primjera iz prakse, među kojima je istaknuo socijalnu zadrugu Humana nova, a koji svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinose izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomažu socijalno isključenim osobama kako bi se unaprijedila kvaliteta njihova života.

Također, socijalni/društveni poduzetnici doprinose održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva te očuvanju prirode. Svima zainteresiranima ukazao je na izazove, mogućnosti i potencijale razvoja istih.

Sudionici predavanja upoznati su s aktualnim natječajima i poticajima u socijalnoj/društvenoj sferi, a cilj je bio potaknuti ih na bavljenje navedenim oblicima poduzetništva.