Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Udruga mladih „Mladi u EU“ organizirala je 02.12.2015. godine info pult u vremenu od 11:00 do 12:30 sati ispred šibenskog kazališta.

Na info pultu, volonteri Udruge su dijelili info materijale na temu ovisnosti te informirali građane o problemu ovisnosti. Također, građani su pozvani na radionicu (NE)OVISNOST koja će se održati 10.12.2015., u 10 h, u Centru za informiranje i savjetovanje (CISOK). Cilj radionice je naučiti mlade nezaposlene osobe kako da osnaže sebe i svoje jake strane.

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj se obilježava svake godine od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga, s ciljem poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Info pult se održao u sklopu Programa Klub mladih „ENTER“ kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u partnerstvu sa Šibenskom udrugom mladih i Gradom Šibenikom. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.