Na gradskom trgu (ispred kazališta) Udruga mladih „Mladi u EU“ 02.prosinca 2015., od 11h do 12:30h, informirala je građane o Međunarodnom danu volontera.

Na info pultu volonteri Udruge dijelili su materijale na temu volontiranja te informirali građane o udrugama i ustanovama koje nude mogućnost  volontiranja na području Šibensko-kninske županije. Također, upoznati su sa novootvorenim volonterskim uredom u Šibeniku, uspostavljenom web stranicom za volontere te su pozvani na Okrugli stol u sklopu kojeg će se obilježit Međunarodni dana volontera. Okrugli stol održat će se 03. prosinca, u 12h, u prostoru Europa direct centra. Cilj okruglog stola je zajednički raspraviti o svim aktivnostima volontiranja na području grada Šibenika u protekloj godini te planovima za novu godinu.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Info pult se održava u sklopu projekta „Razvojem volonterstva do razvoja OCD-a“ kojeg Udruga mladih „Mladi u EU“ provodi u gradu Šibeniku i gradu Drnišu, a koji ima za cilj potaknuti razvoj te promovirati volonterstvo. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.