Od samih početaka rada, Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba  kontinuirano prijavljuje razne projekte i programe, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i organiziranja kvalitetno provedenog slobodnog vremena.

Budući da su korisnici projekta „Siguran korak“ osobe starije životne dobi,  a nerijetko je riječ o umirovljenicima koji imaju ograničene socijalne kontakte,  posebna pozornost se posvećuje uključivanju ovih korisnika i u druge aktivnosti koje provodi Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

Korisnici tako imaju priliku besplatno otići u kazalište, galerije ili muzeje, ovisno o kojoj društveno-kulturnoj aktivnost je riječ taj mjesec. Također, ukoliko je potrebna pomoć videćeg pratitelja za posjetu nekoj kulturnoj ustanovi, ona se svakako pruži, a po potrebi se uključuju i ostali volonteri Udruženja. Korisnici se rado odazivaju na takve aktivnosti te se često zna tražiti i mjesto više.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost udruženja za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba.

UUOSSOLenta