Dana 05. listopada 2018. godine,  Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 Forca Šibenik potpisalo je ugovor o provedbi projekta Daj 5 za mene! – Izrazi se kretanjem ( šifra UP.02.1.1.08.0015) na području Šibensko – kninske županije.

Ciljna skupina ovog projekta su osobe mlađe od 25 godina koji se nalaze u nepovoljnom položaju (imaju nezaposlene roditelje, žive u jednoroditeljskim obiteljima, dolaze iz obitelji s troje ili više djece, imaju problema u ponašanju itd.).

Cilj navedenog projekta je uključiti 50 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što obuhvaća dvoranske sportove i aktivnosti na otvorenome. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će se upoznati s osnovama brojnih sportova i igara, što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali ujedno i otkrivati svoje talente.

Korisnici nekoliko puta tjedno sudjeluju u raznim aktivnostima koje Društvo provodi. Tako su se do sada okušali u šetanju, orijentacijskom trčanju, penjanju, graničaru, odbojci i mnogim drugim sportovima. Uskoro ih očekuje nabava sportsko – rekreacijske opreme koja će im omogućiti sudjelovanje korisnika u raznolikoj paleti sportova kao što su nogomet, rukomet, tenis, plivanje, biciklizam i slično.

forca clanci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.