U prostorijama Udruge umirovljenika Grada Vodica 24.11.2022. održana je završna konferencija u sklopu projekta: „Zaželi egzistenciju“. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici  OCD-a i djelatnici udruge umirovljenika Grada Vodica.

Na Završnoj konferenciji  predstavljeni su projektni rezultat, istaknuti su benefiti za ciljnu skupinu i krajnje korisnike.

Projekt „Zaželi egzistenciju“ bio je usmjeren na uključivanje žena u nepovoljnom položaju sa područja grada Vodica na tržište rada te prevenciju rane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života starijih i nemoćnih. Projektom ”Zaželi egzistenciju”, omogućeno je zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine, koje su starijim i nemoćnim osobama (krajnjim korisnicima) s područja grada Vodica te okolnih naselja pružale usluge pomoći u kući. Također, kroz provođenje osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine (za gerontodomačice), omogućilo im se stjecanje znanja i alata kojima su povećale konkurentnost na tržištu rada, a samim time i svoje šanse za zapošljavanje po završetku projektnih aktivnosti. Vrijednost projekta je 1.832,350,00 kn, a trajanje 18 mjeseci  (24.05.2021.-24.11.2022.)

Završna konferencija protekla je u ugodnoj atmosferi i pozitivnom ozračju.

U Šibeniku, 24.11.2022.