Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba provodi projekt „Siguran korak II“, kodni broj: UP.02.2.2.14.0130, financiranog iz ESF-a u razdoblju od 1.7.2021.-1.3.2023.

U sklopu istoimenog projekta su izrađeni promotivni materijali kojima je svrha upoznati naše sumještane, ali i širu javnost, s dostupnošću ovakvih usluga u lokalnoj zajednici. Ukupno je izrađeno 20 plakata i 200 letaka koji su postavljeni na frekventna mjesta i/ili podijeljeni zainteresiranim prolaznicima.

Pružanjem socijalne usluge videćeg pratitelja radimo na prevenciji institucionalizacije naših članova. Videći  pratitelj olakšava osobama oštećena vida funkcioniranje u svakodnevnim situacijama gdje je pomoć videće osobe neizbježna. Razvoj samopouzdanja kod slijepih osoba je najvažniji ključ za postizanje bilo kakvih rezultata. Omogućiti slijepoj osobi da, uz pomoć videćeg pratitelja, obavi svakodnevne aktivnosti (npr., odlazak liječniku ili u trgovinu) ili određene zadatke, doprinosi razvoju njezina  samopouzdanja, a to rezultira proširivanjem vidika te sudjelovanjem u svakodnevnom životu šire zajednice. Zato je bitno da se ovakve usluge nastave širiti na području cijele Hrvatske, kako bi se njima obuhvatio što veći broj slijepih osoba.

Ukoliko želite sudjelovati u projektu ili znate nekoga tko bi se želio uključiti, slobodno nas kontaktirajte na tel: 01 4551-650 ili e-mail: ured@uuosso.hr.