Ekološka udruga „Krka“ Knin, kao jedan od partnera na projektu  „Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“ započela je s provođenjem projektnih aktivnosti. Projekt provodi Udruga ZvoniMir u suradnji s partnerima Ekološkom udrugom „Krka“ Knin, Udrugom mladih „Mladi u EU“ i Gradom Kninom. Projekt je započeo 13.11.2013., i traje do 12.11.2014.

Kako bi zajedničkim snagama doprinijeli povećanju vidljivosti i utjecaja civilnoga društva te građana u procesu donošenja odluka  te kako bi se izgraditi kapaciteti organizacija civilnog društva za praćenje i sudjelovanje u lokalnim politikama relevantnim  za sektor civilnog društva Ekološka udruga „Krka“ Knin započinje s organizacijom  aktivnosti projekta osnivanje vijeća udruga grada Knina te provođenja modela „slobodne stolice“ .

U sklopu provođenja modela „slobodne stolice“, koordinatorica projekta Inga Kukolj sudjelovala na Vijeću Grada Knina  za komunalnu prevenciju i Stožeru za zaštitu i spašavanje Grada Knina.

Mišljenja smo da su zaključci navedenih Vijeća od interesa za javnost te smo odlučili  za organizaciju dvije  građanske rasprave na teme:

1. Rad Vijeća Grada Knina za komunalnu prevenciju/mišljenja i  prijedlozi  o radu vijeća građana
  2. Rad Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Knina/mišljenja i prijedlozi o radu stožera građana

Stoga Vas ovim putem  pozivamo na sudjelovanje na navedene dvije građanske  rasprave koje će se održati 27.05.2014.g. u prostorijama Ekološke udruge „Krka“ Knin, 7. Gardijske brigade 13 s početkom prve rasprave u 10 h, a druge u 11 h .

euflag