Dana 05. listopada 2018. godine,  Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 Forca Šibenik potpisalo je ugovor o provedbi projekta Daj 5 za mene! – Izrazi se kretanjem ( šifra UP.02.1.1.08.0015) na području Šibensko – kninske županije.

Ciljna skupina ovog projekta su osobe mlađe od 25 godina koji se nalaze u nepovoljnom položaju (imaju nezaposlene roditelje, žive u jednoroditeljskim obiteljima, dolaze iz obitelji s troje ili više djece, imaju problema u ponašanju itd.).

Cilj navedenog projekta je uključiti 50 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što obuhvaća dvoranske sportove i aktivnosti na otvorenome. Sudjelovanjem u aktivnostima projekta korisnici usluga će se upoznati s osnovama brojnih sportova i igara, što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali ujedno i otkrivati svoje talente.

Uskoro se bliži godinu dana od početka provedbe projekta. U godinu dana Društvo je održalo preko 80 aktivnosti na otvorenome i u dvorani u kojima je do sada uključeno i sudjeluje 15 korisnika, te se planira uključenje ostatka korisnika u prvom mjesecu početka nove školske godine.

Projektom također žele omogućiti jačanje kapaciteta stručnjaka kroz sudjelovanje na edukacijama, kako bi projekt pružio što kvalitetnije sportsko-rekreativne aktivnosti koje će imati pozitivan doprinos korisnicima. Tako se planira sudjelovanje dva trenera na konferenciji Sport Fest u Poreču gdje će prisustvovati na predavanjima “Odrastanje putem sporta” te “Uključivanje i ostanak djece u sportu”, kao i mnogim drugim temama vezanih za sport i sportsko – rekreacijske aktivnosti.

Partner u projektu je Osnovna škola Meterize.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 05. listopada 2018. – 04. listopada 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.

forca clanci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Društva sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.