Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik održalo je tri Info pulta u sklopu kampanje kojom promoviraju kvalitetno provođenje slobodnog vremena među djecom i mladima.

Info pultevi održali su se na tri lokacije, 20.rujna 2019. godine u 13 sati ispred Osnovne škole Petar Krešimir IV., zatim 27.rujna 2019. u 13 sati ispred srednje Medicinske škole Šibenik, te 04. listopada 2019. u 13 sati ispred studentske menze na Trgu Andrije Hebranga u 13 sati.

Ova aktivnost provodi se u sklopu projekta “Daj 5 za mene! Izrazi se kretanjem” čiji je cilj uključiti 50 korisnika ciljane skupine u različite sportsko – rekreacijske aktivnosti. Kroz projekt, korisnici će imati priliku sudjelovati u dvoranskim sportovima te aktivnostima na otvorenome, upoznati će se sa mnogim vrstama sportova što će pozivitno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali i otkrivati svoje talente.

Na info pultu govorilo se o pozitivnim ulogama sporta u razvoju djeteta. vježbanje čuva zadravlje, utječe na tjelesni razvoj, na razvoj osobina i vještina te na usvajanje motoričkih znanja. Sport također ima značajnu društvenu ulogu, potiće timski duh, razvija disciplinu i potiče stvaranje radnih navika. Djeca i mladi upoznati su također sa funkcijama slobodnog vremena te važnosti kulturnog sadržaja u slobodno vrijeme.

Javnost je također upoznata sa aktivnostima projekta, te su pozvani na uključivanje u sportsko – rekreacijske aktivnosti društva.

Partner u projektu je Osnovna škola Meterize.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 05. listopada 2018. – 04. listopada 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.

forca clanci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Društva sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.