Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik trenutno provodi projekt naziva “Daj 5 za mene! Izrazi se kretanjem”, čiji je cilj uključiti 50 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što obuhvaća dvoranske sportove i aktivnosti na otvorenome.

U sklopu projekta dana 10.06.2019. obilježen je Svjetski dan djeteta. Povodom obilježavanja dana Društvo je organiziralo veliki poligon na gradskoj plaži Banj. Sudionici su se okupili ispred Narančaste zgrade. U aktivnost su se uz korisnike projekta uključili šibenski vrtići Žižula, Smilje i Osmijeh.

Sudionici su animirani sportskim pologonom koji se sastojao od više pozicija kao što su školica, rukomet, nogomet, penjanje i preskakanje. Sva oprema koja je korištena u poligonu sufinancirana je iz Europske unije kroz projekt Daj 5 za mene! Izrazi se kretanjem.

Nakon izvršenih zadataka svim korisnicima osigurano je osvježenje i zdrava užina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.

forca clanci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Društva sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.