Ciljevi projekta

  • Učenje i usavršavanje start – up i potencijalnih poduzetnika
  • Stvaranje novih poslovnih ideja
  • Otkrivanje i proučavanje tržišta
  • Umrežavanje diljem Europe
  • Razvijanje poslovnih vještina
  • Procjena rizika poslovanja

Mladi ste i ambiciozni?

Želite proširiti poslovanje na druga tržišta?

Imate poslovnu ideju?

Otvoreni ste za nove poslovne ideje?

Želite osnovati tvrtku?

Tražite nove poslovne partnere?

Hrvatska gospodarska komora s međunarodnim partnerima uključila se u projekt Erasmus za poduzetnike početnike koji je namijenjen novim/mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati.

O programu

Prekogranični program razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Mladi poduzetnik ima priliku razviti svoje vještine i skupiti dovoljno iskustva kako bi počeo voditi vlastiti posao, a to mu omogućuje domaći i mnogo iskusniji poduzetnik.

Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanje novih tržišta.

Tko se može uključiti u program?

Novi poduzetnici(NE)– Poduzetnici u ranoj fazi poslovanja. Pod tim se podrazumijevaju poduzeća koja tek planiraju nastati ili već nastala poduzeća, ali koja su stara do 3 godine.

Iskusni poduzetnici(HE) –  Iskusni i uspješni poduzetnici. Pod tim se podrazumijevaju osobe koje su vlasnici poduzeća starijeg od 3 godine ili poduzetnici koji su direktno uključeni u uprave malih i srednjih poduzeća.

Posredničke organizacije(Intermediary Organisations) – organizacije nadležne za potporu i provođenje programa, a to mogu biti: gospodarske komore, razvojne agencije, poslovni inkubatori i dr.

Kako se prijaviti?

Prijavljuje se online putem formulara na službenoj web stranici projekta:http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Kvaliteta Vaše prijave ovisi i o kvalitetnom poslovnom planu, a u pratećim dokumentima možete vidjeti naš prijedlog sadržaja prema kojem možete izraditi vlastiti poslovni plan.

 

 

1