Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik održalo prvi trening plivanja

Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik trenutno provodi projekt naziva “Daj 5 za mene! Izrazi se kretanjem”, čiji je cilj uključiti 50 korisnika ciljane skupine, kako bi  povećali njihovu socijalnu uključenost kroz sudjelovanje u besplatnim sportsko-rekreativnim aktivnostima što obuhvaća dvoranske sportove i aktivnosti na otvorenome.

Sudjelovanjem na projektnim aktivnostima korisnici će se upoznati s osnovama brojnih sportova i igara, što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj, stjecat će nova prijateljstva, ali ujedno i otkrivati svoje talente. S obzirom na lošije vremenske prilike, po prvi puta u projektu okušali su se u plivačkim sposobnostima na Šibenskom bazenu Crnica.

Korisnici projekta će biti uključeni i u ostale razne sportove, od rekreacijskih aktivnosti, pa sve do vaterpola i nogometa.  Vremena imaju dovoljno za iskušati se u svima pošto je razdoblje provedbe projekta 24 mjeseca, od 05. listopada 2018. – 04. listopada 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.

jh

forca clanci