Koordinatorica aktivnosti projekta „Zajedno za ispunjeniji dan“ provela je kratko istraživanje o zadovoljstvu korisnika na temu provedbe projekta. Svih 7 korisnika zadovoljno je novo omogućenom uslugom od strane Društva, te naglašavaju da je bolest u nekim danima jako teška i često su depresivni, a njihovi osobni asistenti su im velika podrška i pomoć u svakodnevnoj borbi s ovom bolešću. Naglašavaju također da im mjeseci ove usluge brzo prolaze i da se svakako nadaju nastavku projekta.

Kako kažu, ponekad je 4 sata malo za njihove potrebe, ali su presretni da imaju i ta 4 sata pa se s vremenom nadaju i produljenju satnice rada njihovim asistentima.

Projektom je zaposleno 6 osobnih asistenata koji svakodnevno pružaju uslugu osobne asistencije za 7 krajnjih korisnika na području Šibensko – kninske županije. Korisnici uslugu asistencije koriste svakodnevno po 4 sata dnevno, a sami naglašavaju da je ovim projektom povećana kvaliteta života kako njih, tako i njihovih obitelji.

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Kroz aktivnosti projekta šire se pozitivna iskustva osobne asistencije, a korisnici i njihove obitelji imaju svakodnevnu podršku za poboljšanje kvalitete življenja.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objavljenog teksta isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Šibensko – kninske županije i ne odražava nužno stavove Europske unije

DMS SKZ Memorandum

DMS-SKZ Memorandum 2