U Kninu, u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej” Knin, održana  je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za žene zaposlene  u sklopu projekta Zadovoljni.

Putem projekta osposobljeno je ukupno 25 žena, od kojih 6 za zanimanje njegovateljica, 8 za zanimanje operaterke na računalu te 11 za zanimanje gerontodomaćice.  Osposobljavanje je vršilo Pučko otvoreno učilište Knin.

Projektom Zadovoljni ostvarilo se zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine, koje su pružale usluge  potpore  i  podrške za ukupno 163 starije  i  nemoćne  osobe  s područja grada Knina i okolice. Provođenjem osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine povećala  se  njihova  konkurentnost  na  tržištu  rada,  što  će  zasigurno olakšati  proces  pronalaska zaposlenja.

Projekt Zadovoljni UP.02.1.1.05.0120 – u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ UP.02.1.1.05

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri  u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Šibenik, Centar za socijalnu skrb Knin i Udruga umirovljenika grada Knina.

Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.104.500,80 kuna

Zadovoljni - dodjelaZadovoljni - dodjela 2