U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Šibenik redovito se održavaju sastanci sa ženama, pripadnicama ciljne skupine, zaposlenima na projektu “Mislimo na njih” u sklopu programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Osim zaposlenih žena, projekt svojim znanjem i iskustvom vode ravnateljica GDCK Šibenik – Tonka Mikulandra i voditeljica projekta Franka Terzanović. Da bi se osigurala kvalitetna provedba, kao i praćenje projekta skupljaju se dojmovi s terena.

 

Zaposlene žene iznijele su dojmove kako su se snalaze s korisnicima, te podijelile međusobno svoja iskustva. Korisnicima je također program jako važan, jer u starijoj dobi teško je obavljati kućanske poslove kao i šetnje trgovačkim centrima i tržnicom kako bi snabdijeli se hranom i potrepštnama za svakodnevni život.  Jedna od važnijih stavki za korisnike je i posjeta liječniku jer ne razumiju uvijek što trebaju napraviti, koje lijekove kupiti i slično, a zaposlene žene su, kako kažu, njihove druge oči i uši. Naglašavaju i kako su u ovih godinu dana njihove mirovine i kućni budžet značajno olakšane i rasterećene zbog bogatog paketa potrepština koje dobiju svaki mjesec.

Napominjeno, ovaj projekt je iznimno važan svim sudionicima, počevši od nositelja projekta, preko zaposlenih žena kojima je pružena mogućnost rada i svojevrsnog druženja u vrijeme kada su klasificirane kao nepotrebna radna snaga iako su baš one kvalitetna radna snaga s dugim radnim iskustvom, pa sve do korisnika. Korisnicima je ovakav projekt posebno važan jer starost često zna donijeti usamljenost, tugu i nezadovoljstvo svojim životom unatoč svemu dobrom iz prošlosti. Spajanjem ove dvije ranjive skupine, nositelji svih projekata u sklopu programa Zaželi lokalnim zajednicama daje osjećaj veće vrijednosti, zajedništva, podrške i razumijevanja što je u suvremenom svijetu nešto za čim svaka osoba žudi.

Svatko od nas danas je željan pažnje, a pogotovo osoba u starijoj dobi koje pritišću usamljenost, bolest, nemoć i tuga. Kako kažu, razgovor im je lijek, a zaposlene žene najbolje liječnice.

Ukoliko ste zainteresirani za provedbu projekta, imate neke informacije i savjete koji mogu pomoći zaposlenim ženama, znate osobu kojoj je potrebna pomoć javite se na   crveni-kriz-sibenik@si.t-com.hr ili 022/219-258 ili posjetite http://www.gdck-sibenik.hr/

 

Mislimo na njih