Projekt „Mislimo na njih“ provodi se na području grada Šibenika i okolice u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

Kroz projekt krajnji korisnici su primali pomoć u raznoraznim životnim obavezama (pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…).

Starije osobe su često same u svojim domovima, pomalo zaboravljene i izolirane od svakodnevnih društvenih događanja. Kako je riječ o starijim osobama koje su i slabije pokretne, najvažniji su im razgovor i druženje. Iz razgovora s njima smo zaključili kako su u društvu zaposlenica projekta barem na kratko zaboravljale na svoje svakodnevne brige i probleme. Budući da se radilo o starim i nemoćnim osobama, zaposlenice projekta imale su veliku ulogu u povećanju kvalitete njihova života, vodeći brigu o urednosti njihovih skromnih domova kao i o njima samima.

Projekt „Mislimo na njih“ doista je donio promjene u živote starijih stanovnika s područja Grada Šibenika i okolice te im po prvi put omogućio socijalnu uslugu pomoći u njihovim vlastitim domovima. Krajnji korisnici ovog projekta su izuzetno oduševljeni i zadovoljni s uslugom koja im je bila pružana.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.CK-ESF - NOVO MINISTARSTVO