Briga o starim i nemoćnim u sklopu projekta „Mislimo na njih“


Projekt „Mislimo na njih“ provodi se na području grada Šibenika i okolice u sklopu programa ZAŽELI – Program zapošljavanja žena koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb Šibenik.

Kroz projekt krajnji korisnici svakodnevno primaju pomoć u raznoraznim životnim obavezama (pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…).

Starije osobe su često same u svojim domovima, pomalo zaboravljene i izolirane od svakodnevnih društvenih događanja. Kako je riječ o starijim osobama koje su i slabije pokretne, najvažniji su im razgovor i druženje. Iz razgovora s njima zaključujemo kako u društvu zaposlenica projekta barem na kratko zaborave na svoje svakodnevne brige i probleme. Budući da se radi o starim i nemoćnim osobama, zaposlenice projekta imaju veliku ulogu u povećanju kvalitete njihova života, vodeći brigu o urednosti njihovih skromnih domova kao i o njima samima.

Projekt „Mislimo na njih“ doista je donio promjene u živote starijih stanovnika s područja Grada Šibenika i okolice te im po prvi put omogućio socijalnu uslugu pomoći u njihovim vlastitim domovima. Krajnji korisnici ovog projekta su izuzetno oduševljeni i zadovoljni s uslugom koja im se pruža te nam priznaju kako više ne mogu zamisliti svoj život bez ovakvog oblika pomoći.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.

CK ESF

Prijava

Lost your password?