ziva knjiz_660x350px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da li ste ikada čuli knjigu kako govori?  Zvuči zanimljivo?

06.svibnja u Šibeniku Udruga „Mladi u EU“  okupit će par knjiga koje će otvoriti svoje korice i povesti slušatelje kroz svoje priče. Svaka od njih sadrži različitu temu, korisne savjete te more interesantnih podataka. Umjesto listanja stranica, čitatelji će ovog puta slušati knjigu. Riječ je o „knjigama“ koje same pričaju.

Naime, „knjige“ nisu prave knjige već su zapravo ljudi, a priče koje će ispričati su njihova iskustva. „Knjige“ će govoriti o iskustvu sudjelovanja u razmjeni mladih,  samozapošljavanju mladih, društvenom poduzetništvu, radu udruga, promicanju tolerancije i dr. Osim uživanja u slušanju priče, slušatelji će moći postavljati pitanja i davati komentare. Tako ćete na kreativan i zabavan način moći saznati što sve o navedenim tamama.

„Živa knjižnica“ održat će se 06.svibnja u 18 h u multimedijalnoj dvorani u Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.

Dva dana prije održavanja same „Žive knjižnice“ održat ćemo info pult ispred kazališta, na kojem ćemo najaviti „Živu knjižnicu“ i  pozvati sve zainteresirane da nam se pridruže. Također, sve podatke o samom događaju moći čete  pronaći na web stranici udruge.

Projekt Žive knjižnice organizira se u okviru Europskog tjedna mladih, s ciljem uklanjanja predrasuda o mobilnosti koje mladi najčešće imaju i koje ih sprječavaju da se odvaže na sudjelovanje u programima mobilnosti. Agencija za mobilnost i programe EU provodi ovaj projekt u 9 gradova u Hrvatskoj, u suradnji s 10 multiplikatora – udruga koje šire informacije o europskim programima i politikama za mlade i promiču mobilnost u svrhu učenja i usavršavanja.

Dakle, odvojite malo vremena i poslušajte „knjige“!