U sklopu projekta “Na leđima konja” proveden manji infrastrukturalni zahvat za osiguranje pristupačnosti športskim aktivnostima osobama s invaliditetom. Za jahače napravljen je novi blok za pojahivanje koji će uvelike olakšati penjanje na konja. Nabava bloka sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta „Na leđima konja“ je djeci s poteškoćama u razvoju kao i osobama s invaliditetom pomoći u povećanju osjetilnih opažanja, tjelesne svijesti, motoričke sposobnosti te njihove socijalne uključenosti. Djeca će tako naučiti jahati, timariti konja i pripremiti ga za jahanje.

Na ledima konja 2 Na ledima konja

Podsjetimo, u sklopu ovog projekta je uključeno 20 korisnika ciljane skupine. Sudjelovanjem u aktivnostima korisnici razvijaju socijalnu interakciju, stječu radne navike te jačaju otpornost svog tijela. Sve to uz druženje te ugodnu atmosferu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.497.114,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 1.272.546,90 HRK

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, od 27. rujna 2018. do 26. rujna 2021.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednicu udruge Suzanu Živković na broj 098/936-0304, ili putem maila na farmahappyhorse@gmail.com.

kolan clanci