Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba (UUOSSO) iz Zagreba nositelj je još jednog projekta koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom-faza II, UP.02.2.2.09.0012 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.“.

Projekt „Siguran korak“ provodi se od ožujka 2019. godine, a trajat će 24 mjeseca. Tijekom navedenog perioda će 12 slijepih osoba s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije primati usluge videćeg pratitelja.  Na taj način nesamostalni korisnici će dobiti prijeko potrebnu pomoć prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, poput odlazaka liječniku, nabavljanja namirnica, ispunjavanja raznih obrazaca i sl.

Cilj projekta je smanjiti izoliranost osoba s invaliditetom, potaknuti druženje kroz stvaranje novih poznanstava i prijateljstava te unaprijediti kvalitetu života slijepih osoba kroz aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Ukupna vrijednost projekta je 499.508,00 kn. Za dodatne informacije o projektu svi zainteresirani mogu se obratiti na tel.: 01/4551-650 ili e-mail: udruga@uuosso.hr

UUOSSO

uuosso ministarstvo