U sklopu projekta „Za bolje i sigurnije sutra“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda (OP Učinkoviti ljudski potencijali), Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej provodi verificirane programe osposobljavanja za dugotrajno nezaposlene osobe. Nakon završenih programa njegovatelj/ica i vrtlar/ica provodit će se program osposobljavanja za zanimanje operater/ka na računalu na Pučkom otvorenom učilištu Knin. Polaznici će se upoznati s radom i primjenom računala, operativnim sustavom Microsoft Windows, te setom uredskih programa paketa Micorosoft Office – Word, Excel, Access, Powepoint, Outlook, te Internet Explorerom.

Programi su besplatni i pokriveni su troškovi prijevoza sudionika koji putuju!

Verificirane programe osposobljavanja mogu pohađati dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i ostali pripadnici marginaliziranih skupina. Glavni cilj projekta je utjecati na lakše zaposlenje marginaliziranih skupina i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Sve zainteresirane nezaposlene osobe koje žele sudjelovati u navedenom programu osposobljavanja mogu se javiti osobno u Udrugu Sv. Bartolomej na adresi Suronjina 14 (kod bolnice) ili na brojeve 022/663-312, ili 095/407-1294

 

Sv.-Bartolomej-Za-bolje-i-sigurnije-sutra