Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) provodi godišnje istraživanje »Anketa poslodavaca« uz potporu Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca kao partnera, koji su ujedno i doprinijeli njezinom sadržaju.

Ovo je najveće anketno istraživanje poslodavaca u RH, koje se provodi u svrhu uspješnijeg usklađivanja ponude i potražnje radne snage. HZZ Područni ured Šibenik je odabrao uzorak za anketiranje iz populacije aktivnih poslodavaca s područja Šibensko – kninske županije u ukupnom broju od 489 poslodavaca, a kako bi se osigurala maksimalna reprezentativnost istraživanja.

Korist ovoga istraživanja je višestruka. Temeljem Vaših iskaza HZZ se može adekvatno pripremati za aktivnosti savjetovanja i usmjeravanja nezaposlenih osoba te davanja preporuka za obrazovnu politiku sukladno potrebama tržišta rada. Također, kroz dobivene rezultate nadležna ministarstva i partneri koji sudjeluju u istraživanju (HUP, HOK, HGK) informirat će se u procesu donošenja politika i regulacije tržišta rada.

Istodobno, Vama poslodavcima je pružena prilika da iskažu svoje potrebe i eventualne poteškoće u poslovanju, te u suradnji s HZZ-om pronađu prikladno rješenje u pronalaženju i odabiru kadrova koji po znanjima i vještinama odgovaraju traženima. Istraživanje se provodi anketom koja se šalje poslodavcima na području cijele Hrvatske, a za provedbu i obradu ankete u Šibensko – kninskoj županiji je Područni ured Šibenik.

Istraživanje započinje 01. veljače i traje do 28. veljače 2015. godine, a rezultati se očekuju krajem ožujka.

Upitnik je moguće ispuniti na:Upitnik AP 2015

U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća kontaktirajte HZZ Šibenik!

 

ostalo_partneri15slika1