U prostorijama Vlade Republike Hrvatske, održana je svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ te „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“. Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a natječaji su financirani u okviru Europskog socijalnog fonda.

U okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ zaprimljeno je 96 projektnih prijava, od kojih je, nakon provedenog postupka procjene, njih 30 odabrano za financiranje. U idućih 14 mjeseci odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno doprinijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici.
 

Natječaj „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“ za cilj imaojačati kapacitete organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama, a sklopu natječaja za financiranje je odobren ukupno41 projekt koji će se provoditi u17 županija čime će se pridonijeti većoj regionalnoj ujednačenosti distribucije i financiranja rada organizacija civilnog društva u Hrvatskoj.
Kako je na današnjem predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga te poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH te uključenost građana u razvoj zajednice.
Ukupna vrijednost ugovorenih projekata kroz oba natječaja je 27.830.722,77 kn uz gotovo 100% iskorištenost sredstava Europske unije namijenjenih organizacijama civilnoga društva.
Više pročitajte na:http://www.uzuvrh.hr/vijest.aspx?pageID=1&newsID=3124
ured-za-udruge