Društvo sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik sudjelovalo je sa svojim projektom Daj 5 za mene! Izrazi se kretanjem na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. U sklopu projekta održano je 5 dana raznih sportsko – rekreacijskih radionica na kojima je ukupno sudjelovalo 40 sudionika uključujući i korisnike projekta.

Prvi dan radionice održao se ispred Osnovne škole Faust Vrančić, gdje su se sudionici i treneri okupili te upoznali. Sudionici su podjeljeni u timove, te su radionice započele. Radionica se sastojala od poligona sa nekoliko sportsko – rekreacijskih stanica kao što su: školica, penjanje, nogomet, rukomet i vijače.

Drugi dan radionice organizirano je hodanje i trčanje kroz grad sa edukacijskim zadacima. Sudionicima je dan zadatak da pronađu sve navedene znamenitosti te se kroz sport upoznaju sa svojim gradom. Tako su se na listi znamenitosti našla 4 bunara, katedrala, stup srama, tvrđave i slično.

Treći dan radionice bio je rezerviran za zaboravljene dječje igre. Tako su se u trećem danu sudionici upoznali sa mnogim igrama od kojih izdvajamo pikule, gumi gumi, graničar i slično u kojima su se dobro snalazili.

Četvrti dan radionice bio je okupan veseljem, pošto su treneri organizirali vodeni poligon. Cilj je bio skupiti ekipno što više bodova kako bi svaki tim osvojio vodene balone koji su bili nagrada za izvršenje poligona. Nakon vodenog okršaja sudionici su skupa počistili park u kojem se vodena bitka odvijala.

Zadnji dan radionice bio je morski dan. Okupljanje je bilo na gradskoj plaži Banj, na kojoj su bile postavljene razne morske stanice za sudionike. Tako su se neki po prvi puta okušali na supovima i kajacima te pokazali i svoje umijeće plivanja.

 

Nakon izvršenih zadataka, za kraj druženja, svim korisnicima osigurano je osvježenje i zdrava užina.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.

forca clanci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Društva sportske rekreacije “Sport za sve” 08 Forca Šibenik.